Betaalbaar elektrisch rijden is onderweg! Ook als Private Lease

Elektrisch rijden, dan denk je vast aan die toffe Tesla's of wellicht aan de Volkswagen e-Golf. Of wellicht dat de alom bekende hybride Toyota's eerst naar boven komen.
Tesla is met de introductie van de Tesla Model 3 druk bezig om de prijs omlaag te krijgen. Echter moet er, gezien de Tesla een kleine € 50.000,- kost, nog veel gebeuren om ook de instapper op de automarkt in een volledige elektrische auto te krijgen. Welke ontwikkelingen zijn er anno 2020?

Aanbod in een stroomversnelling

Het aanbod van elektrische auto's begint fors toe te nemen. Elke grote autofabrikant heeft inmiddels een elektrische auto in het aanbod en de vanaf prijzen beginnen langzaamaan te dalen. Wie een volledig elektrische auto tot € 25.000,- wilt aanschaffen heeft de keuze uit een Citroën, Smart, Seat, Volkswagen of Skoda. Een segment hoger tot € 35.000,- krijgt ook merken als Opel, Renault, Mini in het vizier.

Autodelen en elektrisch rijden

Bij SnappCar, het grootste platform voor autodelen in Nederland, kun je ook elektrische auto's huren en verhuren. Zo kan het ontzettend leuk zijn eens een Tesla, Volkswagen e-Golf, BMW i3 of een Nissan Leaf te proberen. Zo kun je toch eens ervaren hoe elektrisch rijden in de praktijk voelt voordat je de keuze maakt voor Private Lease.

Hoe zit dat met Private Lease?

In vergelijking met een echte instapper zijn de aanschafprijzen nog aan de hoge kant van elektrische auto's. Het Private Leasen kan daardoor een goed alternatief zijn. Zaken als onderhoud en reparaties, wegenbelasting, verzekering zijn afgevangen en je hoeft vooral niet de auto in één grote aankoop aan te schaffen.

Bij SnappCar hebben we momenteel één elektrische auto in ons Private Lease aanbod. Zo kun je nu de Nissan Leaf Private Leasen.

Subsidieregeling (SEPP)

De overheid heeft de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) in het leven geroepen ter stimulans. Via deze regeling valt er tot € 4000,- subsidie te krijgen & er is budget vrijgemaakt tot 2025. Helaas is de pot voor nieuwe elektrische personenauto's reeds voor 2020 op, echter is er nog wel budget beschikbaar voor gebruikte elektrische auto's, hier is de subsidie € 2000,-. Aanvragen voor nieuwe auto's worden doorgeschoven naar 2021.

Via SnappCar kun je gebruik maken van de subsidieregeling voor gebruikte elektrische auto's. 

Instappen of toch nog even wachten?

Ondanks dat de elektrische auto een stuk betaalbaarder is geworden de laatste jaren is het nog niet op het niveau van de benzine stadsauto. Het zal waarschijnlijk nog enkele jaren duren voordat het richting dat niveau kan gaan. Tot 2025 subsidieert de overheid, dus de komende jaren zal zeker een goed moment zijn om in te stappen.